Hayallerim Gerçeğe Dönüşüyor

Hayallerim Gerçeğe Dönüşüyor
Trabzon Haber
Trabzon Haber
23 Aralık 2022 Cuma 00:21

Trabzon’un Çaykara İlçe sakinlerinden emekli 1959 doğumlu 63 yaşında evli 3 evlat babası Gazeteci Yazar Kemal Çuman tarafından çocukluğunun hayali yaşanmış olan hikâyeleri barındıran bir eser hazırlayarak arşivlerde yer almasını hayal etmiş sonunda bu hayaline kavuşmak üzere olduğunu belirtti.

Değerli meslektaşımız Çuman yaklaşık olarak Trabzon’un merkez İlçeyle beraber 18 İlçede genelinde olmazsa olmazımız olan Trabzon’un plaka kodu 61 kişi ile yaş sınırlamasının 80 yaş yukarısı olarak belirleyerek ‘’Trabzon’un Sözlü Tarihi’’ çalışmasında sona doğru yaklaşıldığını haber editörümüze aktardı.

Çuman; Bu Eserde Bulunan 61 Kişinin Anlattıklarını Kaleme Aldı Okumaya Değer

Çuman; Trabzon’un tüm ilçelerinde, 80 yaşın üzerinde 61 kişi ile yaptığı, geçmişteki yaşanmışlıklarla ilgili söyleşilerde inanılmaz anılar ortaya çıktı. Neredeyse her gün yaklaşık 10 saatini bilgisayarın başında geçirdiğini bu  zorlu ve meşakkatli geçen bir sürecin sonunda hayallerinin gerçekleşmesinin mutluluğunu inşallah yakında yaşayacağını belirtti.

Bu Çalışmada Konuştuklarımın Yarısı Ebediyete İntikal Etti

Çuman; 5 yıl boyunca buluştuğum yaşlı çınarlarımızın yaklaşık 30’u geriye anılarını bırakarak aramızdan ayrıldı. Kendilerine Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine başsağlığı diliyorum. Anlattıklarıyla kalbime dokundular. Yaşayanlara sağlıklı, mutlu yaşamlar diliyorum. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen, Prof.Dr. Necati Ağıralioğlu ve Gazeteci, yazar Tahir Orhan’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.