BENİM İLACIM YAYLA YETİM KALDI

BENİM İLACIM YAYLA YETİM KALDI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
09 Şubat 2022 Çarşamba 10:02

Karadeniz Bölgesi ve Gurbetçi sevenlerini bir anda yalnız bıraktı büyük usta yöresel ses sanatçımız Sait Uçar’ın vefatı bir anda herkesi üzdü. Aslen Trabzon Şalpazarı Kasımağzı mahallesinden olup ancak Ailesinin  Maçka Hamsiköye yerleşmesiyle büyük usta Sait Uçar burad dünyaya gelmiş ancak Yayla şenliklerinde bir Ağasarlı gibi bütün yayla şenliklerinde dostlarıyla berber olurlardı. Yöresel sanatçı Sait Uçar benim ilacım yayla diye klip yapmış ve hemşehrileri bu klipleri dinleyerek yayla yollarına giderlerdi.

Sait Uçar 1962 yılında Trabzon Maçka Hamsiköy de dünyaya geldi. Trabzon Ticaret Meslek Lisesinde mezun olduktan sonra TRT saz ve ses sınavlarına girdi. 1980 yılında ilk albümü olan ‘’Tütmezdi Bacaların’’ isimli müzik Dünyasına giren Sait Uçar 20 civarında albüm çıkardı. Aradan geçen 60 yıllık ömrünün  40 yıllık müzik uğraşlarının sonunda rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede beninde tümür oldu çıkmasının ardından ameliyat olan büyük usta tedavilere rağmen yaşama veda etti. Ancak 40 senedir müzikleriyle coşturduğu sevenleri artık bizim yaylamız öksüz kaldı bizi yayla yollarında kim coşturacak bizlere kim derman olacak benim ilacım yayla öldü dediler. Kullandıkları sosyal medya hesaplarından üzüntülerini ve büyük usta Sait Uçar ile çektirdikleri fotoğrafları paylaşarak  ailenin acılarına ortak odular. Karadeniz müziğinin ustası Sait Uçar’ın İstanbul da vefat etmesinin ardından memleketi Maçka Hamsiköy’e getirilerek 10 Şubat 2022 Perşembe günü Öğle namazına müteakip Hamsiköyde kılınacak cenaze namazını ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Karadenizli bir sanatçı roman havasıyla kemençeyi bir araya getirdi. Evli ve iki çocuk olan Sait Uçar’ın çocuklarının ikisi de kemençe ustasıdır, ayrıca büyük oğlu konservatuarda okumaktadır.

ALBÜMLERİ

Almanya Paraları,

Askere Gidişin,

Ben Köyümü Özledim Yaprak Gibi Açarım

Ben Köyümü Özledim,

Benim İlacım Yayla,

Davacıyım Yıllara,

Düşme El Ocağına

Elimde Değil Gülmek,

Evi Yakan Başkası,

İlacım Var Ellerde,

Kadırga Geceleri,

Kar Yağar İnce İnce / Davacıyım Yıllara

Keyvan

Kuku / Armut Dalını Budarım

Madur mudur,

Sordum Seni Yollara

Tubaların Tubası,

Tuğba

Tütmezdi Bacalar

Vurun Benim Sevdamı,

Yalancı,

Yeşimim

Yorgunum

POPÜLER ŞARKILARI

Ağasar

Ah Yayla

Apolas Lermi

Arpalık

Ayışığı

Bir Sağa Bir Sola

Bir Varmış Bir Yokmuş

Çınar

Davacıyım Yıllara

Garau

Gelin

Giresun

Gözü Elde Olana

Kız Horonu

Kızların Sürüsüyle

Koyun Suyu Bardağa

Kriz

Nerede

Padişah

Rizede Bir Pazar Var

Sait Uçar & Apolas Lermi - Kirpiklerin Ok Olur (Otantik/Akustik)

Salıncak

Sanane

Sevda Ettim Küçücük

Sevda Kötü Hastalık

Sevdam Karadeniz

Sisli Köse Dağı

Trabzonspor

Yalancı

Yıldızlar Aya Yakın

Yol Havası

Zigana Dumanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.