Tarihi surların önünde çirkin görüntü!

Trabzon'da tarihi surların önüne yapılan iş yerleri tepkiye neden oldu! Trabzon'da Kadınlar Pazarı'nın yıkılacak olması nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin geçici olarak yaptığı iş yerleri yaşattığı kötü görüntü nedeniyle tepki topladı.

Tarihi surların önünde çirkin görüntü!
Abdulkadir ŞEKER
Abdulkadir ŞEKER
03 Kasım 2019 Pazar 01:19

Trabzon’da tarihi surların önüne yapılan küçük iş yerleri tepkiye neden oldu.  Trabzon'un nefes alması için yapılan Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm projesi önüne dikilen yerel yönetimler ve kamu kurum binaları ile iş merkezleri yetmezmiş gibi, surların önün yapılan panayır alanı satış yerlerini andıran ucube binalar büyük tepkiye neden oldu.  

Anıtlar Kurulu'nun izni olmamasına rağmen inşaatın Büyükşehir Belediyesi tarafından geçici olarak yapıldığı öne sürülürken konuyla ilgili vatandaşlar “Burası Maraş Caddesi, daha önce burada sıra halinde dükkanlar vardı. Çoğu harabe haldeydi daha sonra sonra yıktılar. Güzelde oldu, açıldı, tarihi surlar gün yüzüne çıktılar. Şimdi ise yine bu surların görüntüsünü kesip, adeta pazar çadırı gibi dükkanlar yapıyorlar, sıra sıra. Görüntüsü çirkin, yaya kaldırımını daraltan, sağlıksız yapılar. Hangi amaca matuf, hangi mimari izin alınmış bilmiyorum.” İfadelerini kullandı.

Yaşanan çirkin görüntüyle ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına seslenen vatandaşlar bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Kaynak : 61SAAT

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.