Vardallı Mahallesi Tehlike Saçıyor

TRABZON;Beşikdüzü İlçesi Vardallı Mahallesi Muhtarı Serdar Saraç, yıllardır Vardallı Mahallesi’nin sorunlarının ihmal edildiğini, yeterli hizmeti almada güçlük çektiklerini belirtti.

Vardallı Mahallesi Tehlike Saçıyor
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
29 Kasım 2019 Cuma 22:47

TRABZON;Beşikdüzü İlçesi Vardallı Mahallesi Muhtarı Serdar Saraç, yıllardır Vardallı Mahallesi’nin sorunlarının ihmal edildiğini, yeterli hizmeti almada güçlük çektiklerini belirtti.

         Vardallı Mahallesi Muhtarı Saraç, karşılaşılan sorunlarla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, TİSKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyledi. Saraç, “TİSKİ bir yandan hizmet verirken bir yandan da vatandaşı mağdur ediyor. Mahalleye su götürürken yolu kazdılar, kazdıkları yerleri kanal bırakmadan düz beton döküp geçtiler. Buralar seçim üzere göz boyamak için yapıldı. Alelacele yapıldı. Özellikle gece sürücüler kanal olmadığından yolu düz zannediyorlar ve birbirlerine yol verirken birden ara yol için konulmuş  büz çıkıyor karşılarına. Sürücü buraya vuruyor lastik kesiyor veya kaza yapıyor. Diğer taraftan burayı çıksa bile bu kez çıkışta aracın altı yüksek olmadığı için aracın altını yere vurarak karteli delen insanlar var. Bu insanlara yazık. TİSKİ işini doğru ve düzgün yapması lazım.Su borusu için asfaltı makineyle kesti, üzerini kapatmadı. Araçlar yol verirken bu kesiklere düşüyor. Lastikleri kesiliyor. Bir teker bugün kaç liraya alınıyor. Vatandaş TİSKİ yüzünden mağdur olmamalı. Hizmet verirken bir kısım insanı memnun ederken bir kısım insan da mağdur etmemek lazım.

         Aşağaki Cami yanında Enver Saraç’ın evinin aşağaki kısmı her an kayabilir. Yıllardır dilekçeleri verildiği, her kuruma gidildiği halde zannedersem ters görüşlü oldukları için ilgilenen olmadı. Burada insanlar yaşıyor. Bir hadise olduktan sonra mı devlet burayı yapacak. Biz bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Buranın biran önce beton duvar yapılması ve bu sorunun çözülmesi gerekir. Diğer yandan yine Yukarki Cami’nin orada Enver Önsel’lerin olduğu yolun alt kısmı heran kayabilir.

Yol yarılmış durumda.Asfalt yolun bir kısmının altı da yok . Altta evler var. Burası da büyük tehlike arzediyor. Bunu defalarca yetkililere söylememize rağmen bakan yok, ilgilenen yok. Duvarları çıktı deniliyor ama hala daha müteahhit başlamadı. Hele burası bugüne kalmamalıydı. Yıllardır ilgilenilmemiş, bakılmamış. Burasıda kazaya davetiye çıkaran bir yer. Eğer bir kış olursa bu kışı buranın atlatacağını düşünmüyorum. Yolun bir kısmının dediğim gibi altı boş. Üstelik burası viraj. İki araç karşılaştığında. biri mecburen yolun kenarına yaklaşıyor. Altı boşaldığından heran bir araç aşağı gidebilir. Buranın da yapılması için bir kazanın olması, insanların ölmesi mi bekleniyor?” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.