201.Sis Dağı Yayla Şenliklerine Covid19 Engeli

201.Sis Dağı Yayla Şenliklerine Covid19 Engeli
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
26 Temmuz 2020 Pazar 00:29

TRABZON: Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Mahallesi ve komşu ilçe Giresun Sınırlarıyla ortaklaşa kullandığımız sahile en yakın ve en yüksek olan 2180 rakımlı Sis Dağı zirvesinde her yıl artan coşkuyla kutlanan 201.yayla şenlikleri kutlamasına koronvirüs Covit19 engel oldu.

Sis Dağı Yayla Şenliği Her Yıl Temmuz Ayının Son haftası yapılırdı.Bu yıl Çinin Wuhan kentinden başlayarak Dünyayı etkisi altına alan Covit19 hastalığı alışa gelmiş bütün dengelerin değişmesine neden oldu.

Geçmişten günümüze kadar gelen bu yıl 201. defa kutlanacak olan Sis Dağı Yayla şenliği çağımızın ölümcül hastalığı Covit19 önlemlerinden dolayı yapılmadı. Edinilen bilgilere göre yaklaşan kurban bayramını fırsat bilen gurbetçilerin normal hafta sonlarında kalabalıklaşan Sis Dağı pazarındaki olumsuzlukların önlenmesi için Şalpazarı Sis Dağı’nın bulunduğu Geyikli mahallesinin Uzunevi ve Adembilmez’’ küme evleri Yeşilyurt   mevkilerinin olduğu alandaki 22.07. 2020 Saat;22.30’dan itibaren İlçe Hıfzıssıha kurulunun  81. Maddesi kararı uyarınca ikinci bir emre kadar giriş çıkışlar kapatılarak karantina uygulaması başlatılmıştır.

Karantina Kapsamında Alternatif Yollar Ulaşıma Kapatıldı

Edinilen bilgilere göre Geyikli mahallesinin Uzunevi ve Adembilmez’’ küme evleri Yeşilyurt mevkilerinin olduğu alandaki 22.07. 2020 Saat;22.30’dan itibaren İlçe Hıfzıssıha kurulunun 81. Maddesi kararı uyarınca ikinci bir emre kadar giriş çıkışlar kapatılarak karantina uygulaması başlatılmış olup Geyikli eski Belediye Binası ve Geyikli Sis Dağı eteklerinde bulunan Hanyanı mevkiinde bulunan kıraathanenin uygulan karantina kapsamında Karargah olarak kullanılması kararlaştırıldı. Geyikli mahallesinde bulunan karantina uygulamalarının sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi için mahalle içerisinde bulunan alternatif yollar taş toprak ve moloz dökülerek ulaşım sağlanması önlendi ve İlçe Jandarma komutanlığı tarafından oluşturulan kontrol noktalarında denetimler devam ediyor.

Yasaklar Sis Dağı Pazarı’nı da Etkiledi

Geyikli mahallesinde uygulana Karantina kapsamında Sis Dağı Pazar alanında normal Cumartesi haftalık Pazar alışverişinde şenlik havasında olan kalabalık Uzunevi ve Adembilmez’’ küme evleri Yeşilyurt mevkilerinin olduğu alandaki 22.07. 2020 Saat;22.30’dan itibaren İlçe Hıfzıssıha kurulunun 81. Maddesince alınan önlemlere istinaden gözle görülen sınırlı esnafın olduğu gelen bilgiler arasında ‘’201. Sis Dağı Yayla Şenliği’ne’’ tarihe not düşülmesini sağladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.