O İLÇENİN ARTIK YÜKSEK OKULU VAR

Trabzon Şalpazarı’nda yıllardır yüksek okul açılması Hayali sonunda gerçek oldu.

O İLÇENİN ARTIK YÜKSEK OKULU VAR
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
12 Şubat 2021 Cuma 23:18

Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü ile Eğitim Öğretim’e başlayan yüksek Okulun YÖK’e devir teslimi gerçekleşti. Meslek Yüksek Okulu için Şalpazarı’na yapılması açılması hayal deniliyor idi ama gerçek oldu.

.

2020/2021 Eğitim Öğretim’e devam eden Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu nun YÖK’e devir teslim Töreni Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Milletvekili Salih Cora, Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Akparti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin,  Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay Siyasi Parti Temsilcileri  mahalle Muhtarları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Şalpazarı Meslek Yüksek Okul bina teslimi sırasında yaptığı konuşmada sözlerine şöyle başladı.  Ben Rahmetli Manifaturacı Abdullah Kurukız’ın oğluyum. Babam eğitimcileri çok severdi. Üniversite kazanlara hemen bir elbise alırdı. Ben ve kardeşlerimde bu ilçeye bir eserimiz olsun dedik.  Çok kıymetli Trabzon Milletvekilim, İlçe Kaymakamım, Sayın Rektörüm, Kıymetli Üsküdar Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanım, MHP İlçe Başkanım, Belediye Meclis üyelerimiz, Okul Müdürümüz, Sayın dernek başkanlarımız. Önemli bir günde bir aradayız.Bu vesileyle konuşmama başlamadan önce hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Biz göreve geldiğimizde vatandaşlar bize “Şalpazarı’na yüksekokul getir yeter.” dediler. Tabi ki biz elimizden geldiğince mücadele verdik ama bir yere  kadar.  En son Ankara’ya gittiğimizde Rektörümüze ulaşmaya çalıştık fakat telefonlara bakmıyordu. Sayın vekilim yakasını hiç bırakmadı. Ve ikna oldu yanımıza geldi. Nedir konu dedi. Vekilim bizim bir Okulumuz var. Rektörümüz nüfusu kaç diye sordu. Vekilim 10.000 dese az olacak,20.000-30.000 civarı var dedik. Binası var mı  dedi. Binayı başkan yaptı  dedi. Yurdu var mı dedi. Var dedi.İlk defa bu kadar kolay okul veriyorum dedi. Sekretere olumlu yaz dedi.

Şalpazarı’nın Yüksek Okul Sevdasını Başkanımıza  İlettik

Arsa bizden Bina senden dedik. O da bizi kırmadı. Ve rektörümüze de Biz bu okulu devretsek te elimizi buradan çekmeyeceğiz,ömrümüzün sonuna kadar elimizden geleni desteği yapacağız dediler. Hasan Demir amcamız geçen hafta bana geldi. Dedi benim bir arsam var. O arsamı da bir hayır işinde kullanabilirim dedi. Bende hemen Cuma günü Hilmi başkanımı aradım. Böyle bir hayırsever amcamız var dedim. Arsayı veririm gücümün yettiği kadar da yaparım dediğini başkanıma ilettim. Ve yurt yapalım dedik ve bir adım daha attık. İnşallah okulumuzu yurda da kavuşturacağız. Saygılarımı sunuyor konuşmamı noktalıyorum.

İlçemizin Değeri Şehzadeler Şehri Başkanı Hilmi Türkmen

Şalpazarı’nın bağrından kopmuş okumak için gittiği İstanbul da tahsilini tamamlamış ancak eğitimin tamamlanmasının ardından Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı ve akabinde dede arka arkaya  Belediye Başkanı adayı olmuş ve hep sandıktan zaferle  şıkmış ancak bir türlü Şalpazarı İlçesinin gönlünde yerinin bir başka olduğunu ve Belediye Başkanlığı yaptığı yerde de her zaman hemşehrilerinin yanında olmuş olmaya da devam ediyor. İlçesine yaylasına  halkına her zaman yadında olan Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen  Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu Hilmi Türkmen Yerleşkesi devir teslim tören konuşmasına şöyle başladı. Hepimiz için önemli bir gün önemli bir an, Ağasarlı olarak bizler de mutluyuz. Bu güzel ilçemize böyle güzel bir eseri sunduğumuz için mutluyuz. Bu işlerin hepsi nasip işi, Allah’ın nasibidir, takdiridir. Bu yüzden şükrediyoruz. Hep hayaldi Şalpazarı’nda bir Yüksek Okul ama bugüne nasip oldu. Ve bunlar yeni Türkiye’nin eserleridir.Okulun arsasını sayın Başkanım bağışladı. Ve bizde bu güzel eseri ortaya çıkardık. Okulumuzun bugünlere gelmesine yardımcı olan sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Burada yapılacak eğitim hizmetinin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın vekilimiz  Salih Cora binanın YÖK tarafından onaylanmasında çok büyük bir gayret gösterdi. Çok samimi bir çaba sarf etti. Güzel şehrimize hizmet konusunda gecesini gündüzüne katıyor. Bir ağasarlı olarak sayın vekilimizi yürekten tebrik ediyorum. Okulumuzun daha ileri seviyeye gelmesi için bir eksiği yurttur. Şimdi İnşallah onu çözmek içinde çalışacağız. Nisan-Mayıs ayı gibi de Kaymakamlık binamız yeni yerine taşınıyor. Vekilimizle beraber orayı da yakından takip edeceğiz. Okulumuz Trabzon’umuza ve Şalpazarı’mıza  hayırlı olsun diyor ve Saygılarımı sunuyorum.

Burada muhteşem bir bina yapıldı. Ve bize teslim edilecek.Ve bizde buna layık bir eğitim hizmetini başlatacağız.Bu konuda katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum.Özellikle bu binanın burada vücut bulmasına zemin hazırlayan değerli Refik Başkanımıza ve bu muhteşem binayı inşa etmeye vesile olan Ve maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve esirgemeyeceğine dair bize söz veren Hilmi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.Okulun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Sayın vekilimiz Salih Coraya Üniversitemizin genel sorunları konusunda göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Tonya’nın Uşağı Şalpazarı’nın Vekili Cora Konuşuyor

AK Parti Trabzon Milletvekili sayın Av. Salih Cora Çok kıymetli Kaymakamım, Üsküdar Belediye Başkanım, Kıymetli Rektörüm,Kıymetli Belediye Başkanım, Partilerimizin İlçe Başkanları, Trabzon Üniversitesinin Değerli Akademisyenleri, Muhtarlarımız Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şalpazarı’na ne zaman gelsek üniversite yapımı ön plandaydı.Üniversitenin bu aşamaya gelmesinde önemli bir mücadele ortaya konuldu. Önce reddedildi ve daha sonra uğraşarak olumlu sonuçlandırdık. Binanın yapımı için Başkanımız öncü olmasaydı üniversite hayali henüz gerçekleşmemiş olacaktı. Okulumuz kendini geliştirecek. Bölüm sayısını arttıracak.3 bölümle başladık, ve bu sayıyı arttıracağız.Ve en kısa zamanda da yurt imkanlarını sağlayacağız.Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyor salgıyla selamlıyorum.

Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu bina devir teslim törenine AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Belediye Başkanı Refik Kurukız , Hilmi Türkmen  İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal AK Parti Trabzon Milletvekili  Salih Cora Siyasi Parti temsilcileri belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları gerçekleşen program akabinde nisan ya da mayıs ayında yeni hükümet konağına taşınacak olan eski hükümet konağının yurt yapılması için düşünüldüğünde bu binada gün sonunda incelemelerde bulundular. Akabinde de AK Parti Şalpazarı İlçe Binasına da  giden Av. Hilmi Türkmen burada bulunan partililerle de kısa sohbetlerin ardından yorucu bir günü tamamlayarak baba ocağına hareket etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.