Özel Haber;Kurukız Yeni Belediye Binası Şalpazarı’na Hayırlı Olsun

Trabzon Şalpazarı’na kazandırdığı modern görünümlü Belediye Binası ve yaptığı hizmetlerden bazıları hakkında Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile yaptığımız Özel Röportaj siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz.

Özel Haber;Kurukız Yeni Belediye Binası Şalpazarı’na Hayırlı Olsun
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
09 Aralık 2019 Pazartesi 21:48

Trabzon Şalpazarı’na kazandırdığı modern görünümlü Belediye Binası ve yaptığı hizmetlerden bazıları hakkında Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile yaptığımız Özel Röportaı siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz.

TRABZON;Şalpazarı nahiyesi Bakanlar Kurulunun 07.12.1953 tarih ve 4-1945 sayılı karar ile tam teşekküllü bucak haline getirilen 02.06.1968 tarihinde Belediye teşkilatına kavuşmasıyla beraber 07.12.1987 yılında Türkiye Cumhuriyetimizin Yurt genelinde 111 bucağın İlçe olmasının ardından bu İlçelerden bir tanesi de Şalpazarı Bucağımız İlçe oluşundan günümüze kadar Belediye binası olarak  Atatürk caddesi üzerinde 3 katlı küçük bir binada Belediye işlevlerine devam ediyordu.

Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na 2014 yılında seçilen ve 5 yıl muhalefet Belediye Başkanı olarak görev yapan ve akabinde de 2019 seçimleri Belediye Başkan adayları belirlemesinde Trabzon’un 18 İlçesinin 2’sini Cumhur İttifak adayının desteklemesi için belrten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkan adayımız Şalpazarı’nda Refik Kurukız Demesinin ardından bozkur işareti yapan Kurukız bir anda ikinci defa   belediye Başkanı seçilmeden bir anda popüler olmuştu.

Referandum çalışmaları için Şalpazarı’na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 27 Mart 2017 tarihinde Şalpazarı tarihinde ilk olarak İçişleri Bakanını ağırlamış akabinde de Şalpazarı belediye binasını ziyaret etmesin ardından dönemin Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Şalpazarı Belediye Binasının yapılacağı yer olan iki derenin kesiştiği Pazar yeri ile ilgili projeyi sunmuş ve projeyi İnceleyen Bakan Soylu onay verilmesin ardından çalışmalara başlandı.

Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız’ı dinleyelim

Modern bir görünümlü olarak hizmete giren Belediye binamız İlçemize hayırlı olsun çünkü 1968 yılında yapılan binamızda bu güne kadar hizmet verdik.Orada hizmet veren rahmetli olmuş ya da sağ olan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.Şalpazarı için kim bir çivi çakıyorsa ondan Allah razı olsun.İlk basın konuşmalarımda vardır.

 

Şalpazarı İlçemizin iki Önemli Eksikliğini Çözüme Kavuşturduk

Şalpazarı için 2 eksik vardır,  Belediye binası ve Yüksek Okul, ikisini de bugün itibari ile hayata geçirmiş bulunuyoruz.Böyle bir binayı hayata geçirmek benim için bir onur vesilesi.Ve asıl onur  vesilesi güzel ilçemizin halkına hizmet edebilmek.Bunu yaparken tabi ki  zaman zaman  sıkıntılar yaşadık.Bu konuda kıymetli meclis üyelerimizin fikirleriyle aldığımız kararlar sonucunda böyle bir bina ortaya çıktı.

Bu Kararları Belediye Meclis Üyelerimizin Kararlarıyla Aldık

Bu bina büyük bir bina, üst katına gençlik merkezi geliyor,binanın 750 metrekarelik bölümünü gençlik ve spor bakanlığına verdik.Ve gençlik spor müdürlüğünün spor merkezi açılacak. Büyükşehir belediye başkanımızla konuştuk ve yine bu binaya itfaiyemizi konuşlandırdık.Yine Noter’imiz bu binaya taşındı.

Göz Bebeğimiz Kadınlarımız İçin Ürünlerini Pazarlayacak Bir Yer Düzenledik

Ve binada kadınlar için kültür merkezi oluşturduk onu da hayata geçireceğiz.Çevre düzenlemeleriyle, mali projelerle Şalpazarı’nı daha yaşanabilir bir hale getireceğiz.Projelerimiz zaten bu yönde.

Başkan Kurukız’a Seçim Vaadi Projelerinin Ne Kadarı Yapıldığını Sorduk

Başkan Kurukız konuşmalarına şöyle devam etti. Siyasetçi kendi hayal dünyasını gerçeğe dönüştürmek için projeler üretir.Vaatler yapar.Bana göre hepsini hayata geçirdik.Bunların içerisinde güncelliğini kaybeden,ekonomik sebeplerle bizi aşan projeler var.Teleferik gibi.Bu gün baktığımızda araç parkıyla,köy yollarıyla,yeni açılacak yollarla,ilçemizdeki kadın kültür eviyle ,vadi projesiyle,bina dış cephe giydirmeler ile, gençlik merkeziyle,öğretmen eviyle,hükümet konağıyla,gençlik ve spor bakanlığı aracılığıyla yeri hazır olan Şalpazarı spor için stadyum projesine başlanmıştır.Ekonomik sebepler ve ülkemizin zaman zaman yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bazı aksaklıklar oluyor.

Şalpazarı Belediye Başkanı Olarak 6. Yılımda Önemli Çalışmalara İmza Attım

Allah’a çok şükür,6.yılını  yaşadığım Şalpazarı Belediye Başkanlığı görevim boyunca önemli hizmetlere imza atmış olmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyim.Aynı zamanda Trabzon’daki 18 ilçede gösterilen adaylardan 1 tanesiydim.Cumhur ittifakı olarak  2 adaydan 1 tanesiydim.Aday gösterildikten sonra seçimim kazandım.Ve büyükeşhir belediye başkanımız Murat Zorluoğlu özellikle Şalpazarı’na olan sevgisini  ileçmiz’den değerli abimiz olan Atilla Atamanı görevlendirdi.

Başkan Kurukız’a Şalpazarı’na Gelmeyen Büyükşehir Belediye Otobüsünü Sorduk

Trabzon Büyükşeir Belediyesi ağında olmasına karşın yılan hikaeyesine dönen ve bir türlü Şalpazarı Trabzon seferleri başlayamayan Belediye Otobüsü ile ilgili sıkıntıyı Başkan Kurukız’a sorduk. Otobüs taşımacılığı sözümüzü de sayın Belediye Başkanımız Meclisten aldı.Otobüs alımı için ihalesini yaptı.Yıl sonu veya Gelecek yıl başında otobüslerden bir tanesi de Şalpazarı’mıza tahsis edilecektir.Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız ve sayın Atilla Ataman Başkanımız Şalpazarı’na gerekli hassasiyeti gösteriyorlar.Pozitif ayrımcılığı da gösteriyorlar.

Sizde Taktir Edersiniz  ki 2019 Yılı Kriz Yılıydı

Bundan sonra da göreceğiz zaten.Sizde taktir edersiniz ki 2019 yılı bir kriz yılıydı.Ona rağmen itfaiyesi gelmiş,Belediye binası bitirilmiş,tüm kurum ve kuruluşlarıyla yeterli ölçüde gayret gösterilmektedir.Buna rağmen yeterli mi hayır.Ama biz kıymetli büyüklerimize güveniyoruz.Özellikle başkan vekili olarak göver yapan Atilla Ataman abimiz zaten Şalpazarı’nın evladı.Biz birşey demeden o yapar zaten.Buradan  Büyükşehirin bize ne kadar destek verdiğini anlıyoruz.

Başkan Kurukuz’a Yeni Bir Araç Müjdesi Olup Olmadığı Sorduk

Araç konusunda bize bu sevgiyi gösteren kıymetli büyüklerime ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Şalpazarı sevgisi Türkiye Belediyeler birliğinde, Doğu Karadeniz Belediyeler birliğinde ,Trabzon Büyükşehir Belediyemizde,Milletvekillerimizde,Bakanlarımız da Genel Başkanım Devlet Bahçeli’de,Cuhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da vardır.Ama şunu bilin Şalpazarı’na bir genel başkan gelecek.

Belediye Binası Açılışımızı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Yapacak

Bilge lider ,Türk dünyasının lideri sayın Devlet Bahçeli bizzat gelip açacağını söyledi.Ve Şalpazarılılara selamım olsun dedi.Bunu müjdeleyelim.Ardından Cumhurbaşkanımızın sözü var.Zaman zaman Bakanlarımız geliyor.Yani Şalpazarı artık eski Şalpazarı değil.Herkesin bildiği ,herkesin sevdiği,herkesin hizmet için talep ettiğinde onay veren ilçe burası.İlçemle ve Kıymetli büyüklerimle gurur duyuyorum.

Başkan Kurukız’a 30 Mahalle Muhtarının Yaşana Sıkıntılarını Sorduk

Şalpazarı Belediye Başkanlığına 5+5 olarak ikinci defa Çumhur İttifakın Belediye Başkanı olarak seçildiğimde Muhtarlarla bir toplantı yaptım.2019 yılının sıkıntılı geçeceğini hizmet konusunda elimizden geleni kullanacağımızı fakat yavaştan gideceğimizi söyledim.İmkanlar buydu, tabi bunda Büyükşehirin hizmet ağının da etkisi var.Ancak Büyükşehir Belediye Başkanım ,onun kıymetli ekibi elinden geldiğince Şalpazarı’na destek vermeye çalışıyor.Muhtarlarımız da bunu görüyorlar.

Yeni Yılda Güzel Hizmetler Yapacağız

Başkan Kurukız önümüzdeki dönemden itibaren daha güzel hizmetler yapmaya çalışacağız.Bu imkanlar içerisinde samimi söylüyorum bu dönem içerisinde Trabzonun 18 ilçesinden en iyi hizmet alan ilçe olacağımızın sinyallerini verdik, rahat olun diyoruz.Teşekkür ediyoruz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.