ŞALPAZARI’NDA İLK DEFA COVİT 19 VAKASI GÖRÜLDÜ

ŞALPAZARI’NDA İLK DEFA COVİT 19 VAKASI GÖRÜLDÜ

ŞALPAZARI’NDA İLK DEFA COVİT 19 VAKASI GÖRÜLDÜ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
08 Temmuz 2020 Çarşamba 16:40

Dünya genelinde salgın hastalık olarak ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronovirüs Covit 19 bir anda korkulu rüyamız haline geldi.

Yurdumuz genelinde Mart 2020 itibariyle Cumhurbaşkanı tarafından alınan sıkı önlemlerin Ramazan Bayramı sonrasında Haziran ve Temmuz aylarında esnetilmesiyle beraber Yurt genelindeki Büyükşehirlerden doğup büyüdükleri taşra kasaba mahallerine tarımsal faaliyetlerine devam etmek için gelenler arasında İlçe nüfusunun iki katı kalabalıklaşmasına neden oldu.

Trabzon Şalpazarı Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre Şalpazarı İlçemize bağlı Çamlıca mahallesinden M.D vatandaşımız geçtiğimiz  Pazar günü rahatsızlanmasından dolayı kaldırıldığı hastanede yapılan tedavi sonrasında Pozitif vaka tespit edildi. İlk olarak Vakfıkebir Devlet Hastanesine kaldırılan pozitif vakası görülen hastanın yakınlarına da yapılan test sonucunda bu sayının 5 olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal  İlçemize bağlı Çamlıca mahallemizde  bulunan 3 evde karantina başlattık.

Covit19 Vakaları Önlemlerimiz Sıklaştırdık

Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal Covit 19 Vakasının görülmesin ardından bu vatandaşımızın dostlarıyla beraber  kalabalık ortamlarda bulunabileceğini göz önünde bulundurarak  onunla hasbihal edenlerin en yakın sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini söyledi.

Maskesiz Olana Kesin İşlem Yapılacak

Şalpazarı İlçe Kaymakamı  Ünsal haftalık alışveriş için  Pazar alışverişlerinin yapıldığı alanlarda sosyal mesafe kuralarına uyulması ve maskesiz dolaşana cezai işlem yapılacağını belirtti.

Şalpazarı İlçesine bağlı Çamlıca mahallesi pozitif vakanın görüldüğü ilk mahallede 3 evde  karantina uygulaması başlatıldı.

İlçemizdeki Düğün ve Kına Programına Yeni Önlemler

Koronovirüs Covit 19 hastalıklarıyla mücadele kapsamında  Yurt genelinde Temmuz ayı itibariyle düğün ve kına törenleri için alınan tedbirlere geçtiğimiz hafta içerisinde uyumadığı gördük. Bu konu ile ilgili olarak mahalle muhtarlarını uyararak toplu yapılacak olan etkinliklerin olduğu alanlara kolluk kuvvetlerinin bölge sorumluluklarına göre koşullandırma yapılacağını belirterek İlçemiz Kaymakamı Uğur Ünsal son olarak ‘’Sağlıklı Bir Ömür İçin Maske Takalım Kurala Uyalım.’’

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.