Şalpazarı’nın Belediye Otobüs Hayali Gerçek Oldu

Şalpazarı’nın Belediye Otobüs Hayali Gerçek Oldu;Trabzon Şalpazarı bu gün tarihe not düşülecek bir olaya şahit oldu ancak Yurdumuzdaki Korona Virüs vakasından dolayı bu sade bir törenle halkın hizmetine sunuldu.

Şalpazarı’nın Belediye Otobüs Hayali Gerçek Oldu
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
20 Mart 2020 Cuma 18:36

Şalpazarı’nın Belediye Otobüs Hayali Gerçek Oldu;Trabzon Şalpazarı bu gün tarihe not düşülecek bir olaya şahit oldu ancak Yurdumuzdaki Korona Virüs vakasından dolayı bu sade bir törenle halkın hizmetine sunuldu.

Şalpazarı ‘nın 52 Yıllık Tarihinde Bir İlk;Şalpazarı nahiyesi Bakanlar Kurulunun 07.12.1953 tarih ve 4-1945 sayılı kararı ile tam teşekküllü bucak haline getirilen Şalpazarı 02.06.1968 tarihinde Belediye teşkilatına kavuşmuş ve Şalpazarı İlçe statüsüne kavuşmasıyla beraber 07.12.1987 yılında Türkiye Cumhuriyetinin 111 Bucağından birisi olarak İlçe oldu. Trabzon 2012 yılında yapılan düzenlemelerle Büyükşehir Statüsüne kavuştu

Trabzon 2012 Yılında Büyükşehir Statüsüne Kavuştu;Trabzon 2012 yılında yapılan düzenlemelerle Büyükşehir Statüsüne kavuştu. O tarihten bu zamana kadar seçim çalışmaları için Şalpazarı ziyaretlerine gelen siyasilere bizler Belediye Otobüsü istiyoruz dediler. Şalpazarı Halkını Belediye Otobüs hayali bu gün İlçe Hürriyet Meydanında Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk be MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin tarafından hazır bullundular.

 

Kurukız’dan Kısa Teşekkür Konuşması;Akabinde de Şalpazarı Belediye Başkan  Kurukız kısa bir konuşma yaptı Kurukız konuşmasına başlamadan önce Yurdumuz genelinde KORONA Virüs nedeniyle toplu olarak bir araya gelmenin İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulduğunu bu sebepten ötürü görkemli bir program olamayacağını belirterek Şalpazarı’nın hayali olan Büyükşehir Belediye Otobüsü Şalpazarı İlçemize hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Şalpazarı Belediye Başkanı Bu Otobüsün buraya gelmesinde emeği geçenlerin başında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat Zorluoğlu’na Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Atila Ataman ve AK Parti Trabzon Milletvekillerime teşekkür ederim diyen Kurukız Otobüs seferlerinin Hafta içi 3 , sefer, hafta sonu 2 sefer olarak karşılıklı olarak çalışacağının belirtti.

 

 Başkan Zorluoğlu Sözünü Tuttu;Hatırlanacağı gibi  AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilk defa Şalpazarı’na gelen  Murat Zorluoğlu 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimleri için Trabzon merkez ve İlçe ziyaretlerine devam etiği çalışmalarının ayağını Şalpazarı İlçe merkezinde ilk defa geldiği Şalpazarı’nda AK Parti İlçe Başkanlığında Başkan Zeki Çabuk ve  yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra mevcut başkan İttifak adayın da Belediye Başkan adayı olan Refik Kurukız ve MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin’in de hazır bulunduğu AK Parti İlçe binasında önce Başkan Çabuk ve ardından Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu tarafından yapılan bilgilendirme konuşmalarının akabinde İlçede bir dizi ziyaretlerde bulunan Zorluoğlu’na halk biz Büyükşehir Otobüsünü Şalpazarı’nda görmek istiyoruz dediler.

ŞALPAZARI TRABZON BELEDİYE OTOBÜS ÜCRET TARİFESİ

 

HAT NO HAT ADI
525 ŞALPAZARI - TRABZON
MEVCUT TARİFE
HATLAR Tam İndirimli
Şalpazarı - Trabzon 8,00 5,00
Şalpazarı- Beşikdüzü 3,00 2,00
Şalpazarı - Vakfıkebir 3,00 2,00
Şalpazarı-Çarşıbaşı 5,00 3,50
Şalpazarı - Akçaabat - Söğütlü - Yıldızlı 7,00 4,50
Beşikdüzü-Trabzon 6,00 4,00
Beşikdüzü-Vakfıkebir 1,40 1,00
Beşikdüzü-Çarşıbaşı 2,50 1,50
BeşikdüzüAkçaabat-Söğütlü-Yıldızlı 4,00 2,50
Vakfıkebir - Trabzon 6.00 4.00
Vakfıkebir-Yalıköy 1,40 1,00
Vakfıkebir - Çarşıbaşı 2.00 1.00
Vakfıkebir - Akçaabat - Söğütlü - Yıldızlı 3.00 2.00
Çarşıbaşı - Akçaabat - Söğütlü - Yıldızlı 2.50 1.75
Çarşıbaşı - Trabzon 4.00 2.50
Akçaabat - Trabzon 2.25 1.75
Söğütlü - Trabzon 1.90 1.50
Yıldızlı - Trabzon 1.40 1.00
Uygulama Tarihi:

Başkan Destek Sizden Hizmet Bizden;Başkan Zorluoğlu söz destek sizden hizmet bizden seçildiğimi takdirde Belediye Otobüsü Şalpazarı’na gelecek dedi.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi merkez ve İlçelerdeki ulaşım ağını genişletmesiyle beraber yeni Otobüs alımlarının yapıldığını ve yeni yılda Otobüs seferleri başlayacağını belirtmişti.

 

Sevindirici Haber Mart Meclis Toplantısında Açıklandı;Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Mart ayı Meclis toplantısın da  Trabzon’un Tonya ve Şalpazarı İlçesine de Otobüslerimizin çalışması başlayacak diyerek Şalpazarı halkının Otobüs heyecanını daha da artırdı. Trabzon Tonya İlçesinden Otobüs seferlerinin bir hafta önce yapılan törenlerin ardından 20 Mart 2020 Cuma günü Şalpazarı Hürriyet meydanında  Şalpazarı AK Parti İle Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal, Belediye Başkanı Refik Kurukız hazır bulunarak Trabzon’a ilk sefer gerçekleşmiş oldu.

Toplu Taşımada Korona Virüs Uygulaması Yapılacak;Korona Virüs Vakasından Dolayı Bazı Sefer Sayılarında İlerleyen günlerde yeni uygulamalar olacak. sizde takdir edersiniz ki Büyükşehir Belediye Otobüsünü kullanan 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz olarak kullandıkları toplu taşıma araçlarında Korona virüs tedbirleri olarak İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 65 yaş üstü hemşehrilerimizin ücretsiz toplu ulaşım kullanımı tedbir amaçlı geçici olarak durdurulabileceğinden Trabzon’un diğer İlçeleri gibi Şalpazarı Trabzon arası çalışan Belediye Otobüslerinin sefer azaltılması olabileceği bilgisine ulaştık. Bu ulaştığımız tedbir amaçlı bilgilere göre  Hafta içi günde 3 olan sefer sayısından bi, hafta sonu sefer sayısından da bir sefer azaltılması ilgili Belediye Başkanlarıyla yapılacak istişare sonrasında netlik kazanacağı belirtildi.

 Şalpazarı Halkı Otobüsü Sevdi;Şalpazarı’ndan Trabzon’a ücretsiz olarak çalışan Trabzon Büyükşehir Belediye Otobüsüne binilmesi için biletlerin nasıl ve nerden temin edileceğini Gazetemizi arayarak sordular. Akabinde de çalışacak olan Otobüsün sefer saatlerini ücretlerini kısacası Otobüsü toplu taşıma aracı kullanacaklarını belirterek Allah razı olsun bu hizmetin Şalpazarı’na gelmesinde emeği olanların diye teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.