SİS DAĞI'NDA 5000 KİŞİYLE SARIKAMIŞ RUHU YAŞANDI

TRABZON; Şalpazarı Sarıkamış Şehitlerimizin anısına 3. Defa 5000 Kişiyle Sis Dağı’na Yürüdük;Trabzon Valiliği’nin himayelerinde; Şalpazarı Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Sarıkamış Şehitlerimizin 105. yıl dönümü anısına 3.cü defa 2187 rakımlı Sis Dağı yaylasına Mehmetçiklerimiz tarafından taşınan 230 metrelik Bayrak eşliğinde 5 Ocak Pazar Günü 2020’de 5ooo kişiyle yürüdük

SİS DAĞI'NDA 5000 KİŞİYLE SARIKAMIŞ RUHU YAŞANDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
09 Ocak 2020 Perşembe 14:46

TRABZON; Şalpazarı Sarıkamış Şehitlerimizin anısına 3. Defa 5000 Kişiyle Sis Dağı’na Yürüdük;Trabzon Valiliği’nin himayelerinde; Şalpazarı Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi  ve Şalpazarı Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Sarıkamış Şehitlerimizin 105. yıl dönümü anısına 3.cü defa 2187 rakımlı  Sis Dağı yaylasına Mehmetçiklerimiz tarafından taşınan 230 metrelik Bayrak eşliğinde 5 Ocak Pazar Günü 2020’de  5ooo kişiyle yürüdük.

Yürüyüş Toplanma Alanında Toplanma Yerine Gelişi Güzel Yüründü;Sarıkamış Şehitlerimizin 105. yıl dönümü anısına 3.cü defa Sis Dağı yaylasına 5 Ocak 2020 Pazar günü Sis Dağı Yaylası eteklerinde bulunan Hanyanı Bölgesi toplanma alanı olarak belirlenmesine karşın burada gelen halkı yeterli  yönlendirme  olmadığından yürüyüşe gelen halk kendi başına Sis Dağı eteklerine gelişi güzel olarak yürümek zorunda kaldılar.

Yürüyüş Protokolü İki Bayrak Arasında Kaldı;Yukarıda da belirttiğimiz gibi yürüyüş organizesinde gelişi güzel yürümeler toplanmalar derken Büyük Bayrak arkada kaldı küçük Bayrak önde kaldı protokol yürüyüşü iki Bayrak arasında kalınca bu sefer devreye Şalpazarı Belediye Başkan yardımcısı Faruk Beldüz ses megafonunu alarak yürüyüş için anons yaparak son anda yürüyüş düzenine geçildi.

Buğlem Bebek En Küçük Yürüyüşçü Olarak Katıldı;Şalpazarı Sis Dağı 3.Sarıkamış Yürüyüş hazırlığı yapılırken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun  kucağına minik bir bebek bırakıldı ve Başkan Zorluoğlu bu bebek de Ağasarlımı diye sorması üzerine Babası evet Gökçeköy’den bu Buğlem Bebek diye cevap vererek Sarıkamış Şehitleri yürüyüşüne en genç küçük yürüyüşçü olarak katılmış oldu.

Temsili Sarıkamış Asker Elbisesine Yoğun İlgi Gösterdiler;Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından 105. Sarıkamış Şehitlerimizin 3. defa Şalpazarı Sis Dağı anma yürüyüşü için 1914 yılında askerlerimiz tarafından giydikleri elbiselerden bir manga asker kıyafeti diktirerek gönüllü Şalpazarı dostlarımız tarafından giyilen elbise yürüyüşe damga vurdu desek yalan olmaz.

Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız Sis Dağı toplanma alanında da yaptığı ksa konuşmada o günkü Sarıkamış şehitlerimizin asker mangasını oluşturduğunu belirtti. Şehitlerimiz için anma yürüyüşü alanında beliren temsili Sarıkamış Asker elbiseleriyle katılımcılar görsel çektirmek çin yarıştılar.

 

Sis Dağı Pazar Alanında Tertiplenen Konuşmalar Yapıldı;Sarıkamış Şehitlerimizin 105. Anma Yürüyüşüne istinaden Şalpazarı Sis Sağına 3. defa yürüyüşü gerçekleşen program sunumunu yapan görevli tarafından bazı  mesajları okudu bu mesajlarda Trabzon Milletvekillerinin ismi vardı ancak geçmiş yıllarda yapılan yürüyüşlerde her zaman ben Tonya’nın uşağıyım Şalpazarı’nın vekiliyim diye tanıdığımız Av. Salih Cora’yı bütün katılımcılar aradı ancak bulamadı.

Sarıkamış Harekatının 105. Yıl dönümü nedeniyle Trabzon’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlene anma programına  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir,Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, CHP İlçe Başkanı Erdoğan Kıran temsilcileri, Askerler, sivil toplum örgütü ve halk katılımıyla gerçekleşen programa yaklaşık olarak 5000 kişi katıldı.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Konuşması;Şalpazarı Belediye Başkanı 3. Defa Sis Dağı’na Sarıkamış Şehitlerimizi anma programına katılanlara öncelikle tek tek teşekkür ederek akabinde de konuşmasına devam etti. Başkan Kurukız  ecdada yürüyüşe Yurdumuzun değişik yerlerinde gelerek buraya katıldığınız için sizlere öncelikle hoş geldiniz diyorum dedi.

Bu gün burada toplanmamız İlçemiz için anlamlı bir günde Sarıkamış’ta kazanılan zaferde şehit olanların acı hatıralarının ruhlarını  şad etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Ecdadımız için ne söylesek az 90 bin askerimizin şehit olduğu Sarıkamış Şehitlerimiz için onların önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu gün bu yürüyüş yapılırken Sarıkamış’a alternatif bir yürüyüş olarak yapılmadı.İlçemizin Bölgemiz halkının Sarıkamış Şehitlerine gösterdiği ilgi ve alakanın sonucudur.hepinize teşekkür ediyorum ve İlçe Belediye Başkanı olarak ta hepinize hoş geldiniz diyorum.

Başkan Kurukız O Günkü Asker Mangasını Oluşturduk;Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız alışa geldiğimiz uzun konuşmanın  aksine yaptığı kısa konuşma devamında sözlerine şöyle devam etti o gün Sarıkamış Şehitlerimizi verdiğimiz kıyafetlerden tertipleyerek bir manga oluşturarak 3.Ecdada Yürüyüşümüzün önünde hazır olarak yerlerini aldılar.

Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal’ın Konuşması,Şalpazarı İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal 105. Sarıkamış Şehitlerimizi anma programının 3. Sis Dağı anma yürüyüşüne gelen misafirlere hoş geldin diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Başta Sarıkamış’ta vatanı için can veren Mehmetçiklerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimize Allah’tan  rahmet diliyorum.Sarıkamış’ta  1914 yılının aralık ayında eksi 40 derecede askerlerimiz cennete yürürken  onlardan bize kalan en önemli şey vatan sevgisi ve millet sevdası olmuştur.Bunun bilinciyle İlçemizde üçüncüsü düzenlene bu etkinlik  için buraya katılan sahip çıkan herkese Şalpazarı Kaymakamı olarak teşekkür ederim.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun  Konuşması;Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sarıkamış Şehitlerimiz 3. Sis Dağı anma programında Sarıkamış Şehitlerimizi anlatmak için kelimeler yetmez dedi. Zorluoğlu Sarıkamış’ın destan olduğunu  burada ecdadına samimiyetle sahip çıkan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ederim. Ben iyi ki Trabzon’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum sizlerle gurur duyuyorum.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Konuşmasından kesitler;Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu çok anlamlı bir organizasyon için bir araya gelindiğini ifade ederek.Sarıkamış Şehitlerimizin acısını, hüznünü. Ağıdını paylaşma adına yaşlısından gencine hepimiz burada  bir araya geldik. Tarihimizde çok büyük zaferlerimiz olduğu gibi Sarıkamış’taki acı hatıralarımızda var diye sözlerine devam etti.

Vali Ustaoğlu 105 yıl önce 90 bin vatan evladının donarak Şehit olmasının ayrı bir hüznü  olduğunu belirterek bu milletin evlatlarının aradan geçen 3 ay gibi kısa bir zaman içinde  Çanakkale’de çok büyük destanlar yazıldığını belirtti.

İlçe Müftüsü Kur_an’ı Kerim Tilaveti ve Dua yaptırdı;Şalpazarı İlçe Müftüsü Hacı Hüseyin Hacıfettahoğlu tarafından Sarıkamış’ta şehit olan askerlerimiz için Ku-an’ı kerim okudu akabinde de toplu dua yapılmasın ardından o günlere gidilerek katılıcılara kırık buğday çorbası dağıtıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.