Ölümünden 60 Yıl Sonra Madalyası Geldi

Trabzon Beşikdüzü İlçesine bağlı Kutluca mahallesi ‘’Usta Haliloğulları’’ sakinlerinden merhum Hasan ve Merhume Gülizar Usta çiftinin Kurtuluş Savaşı Gazisi 01.07.1899 doğumlu Er Hüseyin Usta’nın oğlu Kazım Usta Gazi'nin oğluna Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk tarafından Kazım Usta’ya babasının anısına Kurtuluş Savaşı Gazisinin ölümünden 60 yıl sonra İstiklal Madalyası ve Beratı verildi.

Ölümünden 60 Yıl Sonra Madalyası Geldi
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
13 Haziran 2020 Cumartesi 23:59

Trabzon Beşikdüzü İlçesine bağlı Kutluca mahallesi ‘’Usta Haliloğulları’’ sakinlerinden merhum Hasan ve Merhume Gülizar Usta çiftinin Kurtuluş Savaşı Gazisi 01.07.1899 doğumlu Er Hüseyin Usta’nın oğluna Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk tarafından Kazım  Usta’ya babasının anısına Kurtuluş Savaşı Gazisinin ölümünden 60 yıl sonra İstiklal Madalyası ve Beratı verildi.

Trabzon Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk tarafından Gazi Hüseyin Usta’nın oğlu Kazım  Usta’ya İstiklal Madalyası ve Beratı teslim edildi.

Kurtuluş Savaşı Gazisi Er Hüseyin Usta 27.07.1960 yılında vefat etti. Merhum Gazi'nin mezarı Beşikdüzü İlçesine bağlı Kutluca mahallesi Yukarı su deposu mezarlığında bulunuyor.

1919,1922 yılları arasında gerçekleşen Kurtuluş Savaşı'nda vatanı için çeşitli cephelerde savaşan 8 şehit ve gazilerimiz tespit edilerek İstiklal Madalyaları mirasçılarına verilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi gazetede 24 Nisan 2020 de yayınlandı.

Araştırmacı Yazar Turan Uzun’un 2018 yılında kaleme alarak okuyucularıyla buluşturduğu ve Dünyadaki Bazı Üniversitelerde yardımcı Ders kitabı olarak kullanılan ‘’Şalpazarı Şehit ve Gazileri Kitabı’ndan sonra Büyükliman Şehit ve Gazileri Kitabını okuyucularıyla buluşturmaya hazırlıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.