BEBEĞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ANNE TUTUKLANDI

BEBEĞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ANNE  TUTUKLANDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
23 Mart 2021 Salı 17:29

Tonya Hoşarlı Mahallesi’nde yalnız başına doğum yapan P. Ç.’nin dünyaya getirdiği erkek bebeğini boğarak öldürdükten sonra gömdü. Bir süre sonra P. Ç.’nin babası Mustafa Ç.’nin bahçede çalışırken, toprağa gömülü bir erkek bebek buldu. Bunun üzerine diğer aile üyeleri de durumdan haberdar edildi. Ailenin kadınları kontrol ettikleri P. Ç.’nin bebeğin annesi olduğunu tespit etti. Bebeğin P. Ç.’ye ait olduğunun belirlenmesi üzerine Mustafa Ç. kızından bebeğin babasının kim olduğunu sordu. P. Ç., çocuğun babasının O. K. olduğunu söyledi. Bunun üzerine Baba Mustafa Ç. ile amca Yılmaz Ç., P. Ç.’ye O. K.’nın ailesi ile birlikte yaşadığı Vakfıkebir’deki evine bıraktı.

BEBEK GÖMÜLDÜĞÜ YERDEN ÇIKARILDI

P. Ç. adlı kişinin yasak ilişkiden dünyaya getirdiğini bebeğini gömdüğü ve olayı öğrenen aile üyelerinin de suçu gizlediğini yönünde ihbar alan jandarma harekete geçti. Yapılan araştırma sonucunda jandarma ekipleri, toprağa gömülü olarak 3.5 kilo ağırlığında bir erkek bebek bulundu. Jandarma P. Ç.’nin yanı sıra baba M.Ç., yenge Ş. Ç., amca Y. Ç., tecavüzle suçlanan teyzesinin oğlu O. K., teyze F. K. ve teyzesinin eşi A. K.’yı gözaltına alındı.

BEBEĞİ GÖMDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan P. Ç., kuzeni O. K. tarafından tecavüze uğradığını ve hamile kaldığını belirterek, “Bebeği çarşafa sarıp koltuk üzerine bıraktım. Daha sonra geri döndüğümde öldüğünü gördüm. Korktuğum içinde bebeği gömdüm” dedi. Gözaltına alınan akrabalar ise birbirlerini suçlamadı.  İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu ise bebeğin çarşafa sarılması sonucu yüzü açık olmadığından boğularak öldüğü yönünde rapor verdi. Tonya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden P. Ç. tutuklanırken, diğer şüpheliler hakkında ise tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

SAVCI DOSYAYI MAHKEMEYE GÖNDERDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, P. Ç.’nin altsoya karşı olası kasıtla öldürme suçundan, diğer şüphelilerin ise suçu bildirmemekten yargılanmasına karar verdi. P. Ç.’nin müebbet hapisle cezalandırılmasını talep eden Savcı, diğer şüpheliler Ş. Ç., Y. Ç., A. K., F. K., O. K. ve M. Ç.’nin her biri hakkında 1.5 yıl hapis istedi.

MAHKEMEDE BİRBİRLERİNE SUÇLADILAR

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan P. Ç., dünyaya getirdiği çocuğunun yüzünü kapatmadığını ve tecavüz mağduru olduğunu söyledi.  Tecavüzle suçlanan O. Ç. ise rızaya dayalı bir birliktelik yaşandığını savundu ve çocuğun öldürülüp öldürülmediğinden bilgisinin olmadığını belirtti. Baba M. Ç. ise yatalak eşine ve engelli kızına bakmak zorunda olduğu için jandarmaya kendisinin gitmediğini O. K.’nin ailesine kendilerinin ihbarda bulunmaları söylediğini ileri sürdü. Amca Y. Ç. yenge Ş. Ç., O. K.’nın annesi F. K. ve babası A. K. birbirlerini suçladı. Bu arada mahkeme dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Üst Kuruluna gönderilerek yeni rapor istenmesine karar verdi.

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.