Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak Atandı

Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak Atandı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
20 Ağustos 2021 Cuma 22:06


 

Resmi Gazete kararlarına göre İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 624 mülki idare amirinin görev yeri değişti. 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi. Peki, Mülki idari amir kimdir, görevleri nedir? İşte görev yeri değişen mülki idare amirlerinin isim listesi ve yeni yerleri.

Mülki idare amirler ile ilgili kararname gündemdeki haberlerden biri oldu. Peki, İstanbul ve İzmir'de görev yapan mülki idare amirlerinin de arasında olduğu 624 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı, Resmi Gazete'de yayımladı. Peki, mülki idare amiri kimlerdir? İşte görev yeri değişen mülki idare amirlerinin listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yeri değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan

Mülki idare amirliği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki Mülki İdare sınıfına mensup olarak, kamu hizmetinde bulunan kişilerin yaptığı görevi tanımlar.

Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak Atandı

1981 yılında Rize’nin Ardeşen doğumlu olup ilk, orta ve lise öğrenimini Ardeşen’de tamamladı. 2003 yılında Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2005-2013 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumunda çeşitli unvanlarda görev yaptıktan sonra 2013 yılında Ordu Kaymakam Adayı olarak "Mülki İdare Amirliği" mesleğine intisap etti. Adaylık süresince sırasıyla; Ordu ilinde Valilik stajını, Amasya ili Suluova ilçesinde ve Çorum ili Sungurlu İlçesinde Refiklik stajını, Antalya ilinde ise Mülkiye Teftiş stajını tamamladı. Yurt dışı stajı çerçevesinde 1 yıl süreyle gönderildiği İngiltere’de “ University of Liverpool” da yabancı dil eğitimi aldı. Dil eğitiminin yanı sıra İngiltere’nin yönetim yapısı üzerine çeşitli kamu kurumlarında incelemelerde bulundu.

Sırasıyla Nevşehir ili Acıgöl ilçesinde Kaymakam Vekilliği, Afyonkarahisar ili İscehisar Kaymakamlığı ve Sivas ili Divriği Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuş olup 27.07.2019 tarih ve 30844 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 07.08.2019 tarih ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı . Evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.