TONYA SEVDASINA KAVUŞTU

TONYA SEVDASINA KAVUŞTU
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
16 Mart 2020 Pazartesi 21:42

Trabzon Büyükşehir olmasıyla Trabzon'a bağlı İlçelerde yaşayanların İlçelerine Büyükşehirin Otobüsü ne zaman gelecek diye seçim zamanlarında Şalpazarı'na gelen Trabzon Büyükşehir Belediye başkanına Otobüs için sorunlarını anlatmışlardı 2014 yılından itibaren yer yıl Belediye Otobüsü gelecek denmesine karşın bir türlü gelmemişti. Bizlerde defalarca Otobüs geldi gelecek diye defalarca yazmıştık son olarak ''Belediye Otobüsü Şalpazarı'nın Yolunu Bulabilecekmi'' diye haber yapmış ve Şalpazarı İlçemize bir türlü gelmeyen otobüsü dile getirmiştik. 2019 Seçim çalışmaları için Şalpazarına seçim çalışması için ilk def delen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 2020 yılı ocak ayında otobüs Şalpazarı'na gelecek demişti.

Ferhat İle Şirin Gibi Dağlarımı Delmemiz Lazım

Mart Ayı Belediye Meclisi toplantısında Belediye otobüsü için sevindirici haber geldi Başkan Zorluoğlu  Şalpazarı ve Tonya'ya Otobüs seferi müjdesi vermesinin ardından Tonya'nın bu hayali gerçek oldu.Deyim yerindeyse ''Tonya Sevdasına Kavuştu''  diye biliriz 

Komşu İlçemiz Tonya ya Belediye Otobüsü seferlerinin start almasının ardından Tonya ve Şalpazarı'na Belediye Otobüsü seferinden Tonya'ya başlatılan Belediye Otobüs sevincini bizim İlçemize Beledeiye Otobüsünün gelmesi içi Aşklarından bir birlerine kavuşabilmek için bizlerde Dağları mı delinmesi gerekiyor Tonya yıllardır özlemini duyduğu sevdasına kavuştu dediler.

1954 yılında ilçe, 1955 yılında da belediye olan Tonya’da büyük bir hizmete imza atıldı. 2014 yılında yapılan seçimler ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Statüsü kazandırılan Trabzon’un ilçelerine yönelik sunduğu belediye otobüsü hizmeti başlatılan Tonya’ya da sağlandı.

Törende konuşan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ilçenin kuruluşundan beri kendi mecrasında tarihi olarak nitelendirilecek bir organizasyona şahitlik ettiklerini belirterek, “Tonya 1954 yılında ilçe, 1955 yılında da belediye oldu. O günden beri bir şekilde ulaşım hizmetleri sağlanmaktaydı. 2014 yılında Trabzon’un Büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte ulaşım hizmetlerinde de yeni bir çığır açılmış oldu. O tarihten bu yana Büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmalarla bütün ilçelere ulaşım yeri açılmıştı, sadece Tonya ve Şalpazarı ilçelerimiz kalmıştı. Şahsımın, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz, ilçemizin evladı Sayın Salih Cora’nın, parti teşkilatımızın ve özellikle Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimizin yakın takibi ile Tonya’mızın da ulaşım ağına dahil edilmesi için elimizden geleni yaptık. Sanki gecikme olmuş gibi gözükse de bu eski bir otobüs olmasından ziyade yeni ve Tonya’ya yakışır bir otobüsü tercih ettiğimiz için bugünlere kalmıştır. Her bir yatırımımızda ve hizmetimizde büyük imzası ve büyük desteği olan AK Parti Trabzon Milletvekilimiz, ,lçemizin medarı iftiharı Sayın Salih Cora’ya, bize ilgi ve alaka gösteren, verdiği sözü zamanında yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na ve Ulaşım Daire Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu otobüs ile halkımızın taşınma hizmeti kalite kazanacaktır. Minibüs ve taksi esnafımızın da mağdur edilmemesi için hafta içi günde 3 sefer, hafta sonu da günde 2 sefer düzenlenecek. Halkımızın iştirakine göre sefer sayıları değişebilecektir. Hat boyu bütün duraklara uğrayacaktır. Kart sistemi geçerli olacaktır. İlk gün seferler ücretsiz olacaktır. Yarın da ücretsiz olması için görüşme yapıyoruz. Otobüs kartları ilk hafta içerisinde belediyemizden tedarik edilecektir. Sonrasından bir esnafımızdan bayilik almasını bekliyoruz. Sağlanan bu imkanın kazasız, belasız bir şekilde hayırlara vesile olmasını diliyorum. Amaç halka hizmettir. Halkımızın da bu otobüsü korumasını bekliyoruz ve zarar etmemesi için ilgili davranacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Osman Sayılır da yaptığı konuşmada, “Bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Trabzon Milletvekilimiz Sayın Salih Cora beyefendiye, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Osman Beşel ve ekibine, yine buna katkı sağlayan ismini sayamadığımız herkese çok teşekkür ediyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. İlçemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Görüntüsü dahi ilçemizin havasını değiştirdi. Kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyoruz. Bizim için çok kıymetli. Otobüsümüze iyi bakalım” dedi.

Konuşmaların ardından Tonya İlçe Kaymakamı Haki Özgül’ün yaptığı duanın ardından kurdele kesildi ve Tonya Belediye başkanı Osman Beşel ilk kontağı çevirerek ilk seferin startını verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.