DOKAP ŞALPAZARI'NDA 29 ÜRETİCİYE SÜT TANKI HİBE ETTİ

DOKAP ŞALPAZARI'NDA 29 ÜRETİCİYE SÜT TANKI HİBE ETTİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
08 Eylül 2020 Salı 20:57

Trabzon İl Tarım Müdürlüğünce hazırlanan Doğu Karadeniz projesi Bölge kalkınma idaresi başkanlığınca finanse edilen çiğ süt toplama altyapısının iyileştirilmesi projesi kapsamında Şalpazarı Sütpınar ve Simenli Tarımsal Kooperatifi üyeleri ve çevre mahallede bulunan toplam 29 üreticiye düzenlenen törenle Süt tankı ve katılım belgesi verildi.

Hibe Ürünü 2 Sene Satmamaları İçin Sözleşme İmzaladılar

Şalpazarı’nda DOKAP Projesi kapsamında dağıtılan toplam süt tankının 10 tanesi 300 lt, diğer dağıtılan 19 tanesi ise 100 lt olarak 29 süt üreticisine dağıtılarak onlara katılım belgesini yanında hibe yoluyla almış oldukları bu ekipmanların 2 yıl boyunca kimseye satılmaması için onlarla bir sözleşme imzalattırarak kendilerine teslim edildi.

DOKAP Hibe Töreni Covid-19 Kuralına Uygun Yapıldı

Trabzon Şalpazarı’nda DOKAP Projesi Kapsamında  süt üreticilerine verilen ürünler Covid-19 kurallarına riayet edilerek mesafe korunmalı açık alanda gerçekleşti..Şalpazarı’na 29 Süt Tankı Hibe programına Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon Tarım İl Müdürü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yüksel Kılıç İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı İlçe Tarım ve Hayvancılık Orman Müdür vekili Rasim Erkan, İlçe Jandarma komutanı Serdar Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Sütpınar Simenli Tarımsal Kooperatif başkanı Cavit Erata ve ilgili mahalle muhtarları ve katılım belgesi alan halk katıldılar.

Başkan Kurukız  Sütpınar Demek Ekonomi Demek

DOKAP tarafından 29 üreticiye hibe amaçlı dağıtıı yapılan süt tankı programında konuşan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız DOKAP tarafından süt besiciliği yapan kardeşlerimize dağıtımı yaparak bir anlamda İlçemiz ekonomisine de can katmış oldular. Bizlerde Sütpınar mahallemizde buluna bu kooperatifimizden aldığımız ürünlerimizi Ankara ve diğer büroksiyi ziyaretlerimize giderken ki hediyelerimizi buradan alıyoruz devletimizin gücü olarak burada çiftçilerimize dağıtımı yapılan bu ürünler için başta  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim .

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay Hayvancılığın Önemini Belirtti.

Şalpazar’nda düzenlenen DOKAP projesinde konuşan Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon’da son yıllarda hayvancılık sektörüne yönelik desteklerle birlikte il genelinde büyük ve küçük  baş hayvan sayısı artarken, bunda il genelinde turizmin gelişmesi ile birlikte kırmızı ete olan ilginin artmasının etkili olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.