Trabzon Tonyalı Esnafının İlginç Tepkisi

Trabzon Tonyalı  Esnafının İlginç Tepkisi
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
11 Mart 2021 Perşembe 21:16

Trabzon Tonyalı esnaftan ilginç tepki… Tonya Karaağaç Mahallesi’nden olan Özgür Yardım (40) çay ocaklarının pandemi kurallarına uygun bir şekilde açılmayışına ilginç bir şekilde tepki gösterdi.

Trabzon Ortahisar Çarşı mahallesi Tabakhane mevkiinde Yardım Çay Ocağını işleten Özgür Yardım, dükkanının önündeki tahtaya yazdığı “Bu virüs, kongre merkezlerinde, parti binalarında, belediye otobüslerinde, minibüs, avm, market, cami, belediye binaları, adliye ve kuaförde bulaşmaz; Çay Ocağından bulaşır. Yaklaşmayın.” şeklinde yazıyla hem mesaj verdi hem de dikkatleri üzerine çekti.Yardım, Koronavirüs’ün dolmuşlar dahil insanların iç içe bulunduğu market, kuaför, belediye otobüslerinde buluşabileceğini ifade ederek, “Devletimiz bu süreçte her türlü tedbiri alarak virüsün yayılmasını engellemeye çalıştı. Bu süreçte biz dükkanlarımızı da kapattık, sağ olsun devletimiz bize bu süreçte destek verdi. Ancak verilen bu destek bize yetmiyor. Devletimizin de bu süreçte bize yardımının belirli bir düzeyde olacağının farkındayız. Bakıyorsunuz virüsün bulaşma olasılığı daha yüksek olacak meslek kuruluşları ve yerler açık. Biz ise sadece esnafa çay dağıtabiliyoruz. Bu da yeterli olmuyor. Vergimizi ödüyoruz. Ancak öderken de aldığımız destek yeterli gelmiyor. Biz bir an önce pandemi kurallarına uygun bir şekilde çay ocaklarının açılmasını istiyoruz. Bu süreçte halkımızın da daha duyarlı olup dükkanlarımızın açılmasında bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Dediğim gibi virüsün bulaşma riskinin yüksek olduğu yerlerde bu riski göz ardı edip, çay ocaklarında bulaşma riskine yaklaşmalarını doğru bulmuyorum. Bunu bir yanlış olarak görüyoruz ve bundan dönülmesini talep ediyoruz. Biz demiyoruz ki çay ocağı ağzına kadar insan dolu olsun. Ancak kapının önüne de sosyal mesafeli bir şekilde 2, 3 tane masa atmamıza müsaade edilsin. Bizim tek derdimiz ailemize, evimize ekmek götürmek.” dedi.

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.