12 YILIN SONUNDA ŞİFA KAYNAĞI MOR EKMEK ÜRETİLDİ

TRABZON; Vakfıkebir'li bir girişimci ekmek fırın ekibinin 19 kişilik ekip ile 12 yıl sonunda üretilen mor ekmeğin faydaları ortaya çıktı.

12 YILIN SONUNDA ŞİFA KAYNAĞI MOR EKMEK ÜRETİLDİ
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
30 Ocak 2020 Perşembe 08:50

TRABZON; Vakfıkebir'li bir girişimci ekmek fırın ekibinin 19 kişilik ekip ile 12 yıl sonunda üretilen mor ekmeğin faydaları ortaya çıktı. Mor ekmek üretimine başlayan Vakfıkebirli fırıncı Yunus Emre Kutoğlu yüksek oranda antioksidan ve antosiyanin kaynağı olan yeni ekmekten Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya ikram etti.Ekmek ikramının ardından mor ekmekle ile ilgili bilgiler veren Kutoğlu Fırın işletmecisi Yunus Emre Kutoğlu, “Geleneksel sağlıklı ekşimayalı Vakfıkebir Ekmeğimizi böğürtlen, karadut, siyah havuç, yaban mersini, vişne, mor soğan ve mor dut karışımı ile elde edilen mormiks ile üretmeye başladık. Mor ekmek antosiyanin içeriğinden dolayı mor renge sahip. Mor meyve ve sebzelerde bulunan antosiyaninlerin diyabet, kanser, kalp damar hastalıklarında, yüksek tansiyon, beyin damarları tıkanmalarında, böbrek yetmezliklerinde, kol-bacak ağrıları ve uyuşmalarında, diz ve kalça eklem ağrıları, unutkanlık ve alzheimer hastalıklarına çok faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Her aşaması deneylerle araştırmalarla tamamlanan bu ürün beslenme ile alamayacağınız kadar antosiyanin içeriyor.  Fonksiyonel bir gıdadır ve %100 doğaldır.  Tatlandırıcı içermez. Ekmeğin kokusunu tadını değiştirmez. Son derece etkili doğal ve takviye bir gıdadır.

Bizler mor ekmeği ürettik, öncelikle kendimiz tükettik. Faydalı olduğuna inandık, yakınlarımıza önerdik, onlardan da olumlu tepkiler gördük ve piyasada satmaya karar verdik. Şu an için çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu tür gıdalar Japonya'da devlet kanunuyla zorunlu hale getirilmiştir. Türkiye'de bu karışım Prof. Dr. İhsan Kara tarafından 19 kişilik ekiyle 12 yılda ortaya çıkan bir başarı ve emeğin ürünüdür. Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibine, ayrıca bizlere zaman ayıran Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Mor ekmeği oldukça beğendiğini ifade eden, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, “Yunus Emre Kutoğlu kardeşimiz bazı araştırmalar yaparak yeni bir ekmek üretimine başlamış ve bizlere ikram edebilmek için buraya getirmiş. Öncelikle kendisini kutluyorum. Mor ekmeğin lezzetini beğendim. Bizler, coğrafi işaretini aldığımız, ilçemiz ile özdeş hale gelen ‘Bir Dünya Klasiği’ Vakfıkebir Ekmeğimizin marka değerini daha da artırarak ülke geneline pazarlanmasını hedefliyoruz. Bu sayede Vakfıkebir Ekmeğimiz ile ilçemiz insanlarına yeni istihdam kapılarının açılmasını ve ekonomik girdi sağlanmasını arzuluyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan Korkmaz - 4 yıl önce
Toplum sağlığı için yararlı olduğunu öğrendiğim mor ekmek üretiminde emeği geçenlere tşk. ediyorum.85-89 yılları arasında kirazlık ortaokulunda Din Kültürü öğretmeni olarak görev yapmıştım .Bu üretimi yapan fırının tlf nosunu öğrenmek istiyorum saygılar.
Avatar
Orhan Korkmaz - 4 yıl önce
5368270186