MASKELERİMİZİ YERE ATMAYALIM ÇEVREMİZİ KORUYALIM

Çevre temizliği için çöp toplayan gönüllülerden büyüklere uyarı, “lütfen maskelerinizi yere değil çöp kutularına atalım”!

MASKELERİMİZİ YERE ATMAYALIM ÇEVREMİZİ KORUYALIM
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
17 Haziran 2021 Perşembe 08:05

Çevre temizliği için çöp toplayan gönüllülerden büyüklere uyarı, “lütfen maskelerinizi yere değil çöp kutularına atalım”!

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi organizatörlüğünde, amatör spor kulüpleri sporcuları ve gençlik merkezi gönüllü üyeleri ile birlikte Belediye Plajı’nda çevre temizliği yaptılar. Minik çevreciler amcalarından yerlere maske ve çöp atmamaları için uyarıda bulundular.
        Vakfıkebir İlçe sahili ve Belediye Plajı'nda gerçekleştirilen çevre temizliği ve çöp toplama etkinliğine yaklaşık 45 sporcu ve gönüllü gençler katıldı. İskele önünden başlayan temizlik çalışmaları, iki kilometrelik sahil boyunca plaja kadar sürdü. Sahile bırakılan sigara izmaritleri, pet şişeler, karton kutu, poşet ve yiyecek atıkları ile diğer çöpler tek tek toplandı.


        Geçen hafta Karadağ Yaylası mesire alanlarında temizlik yaptıklarını ve önemli dönüşler altıklarının altını çizen Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, gençlik merkezi gönüllü üyelerimiz ve amatör spor kulüp üyelerinden oluşan gönüllülerle birlikte bir Farkındalık yaptık. Havaların ısınmasıyla birlikte denize girmek için Vakfıkebir Halkı plajımıza gelecek,  kumsalda biriken çöpleri temizledik. Gençlerimize ve halkımıza temiz bir plaj bırakmak niyetiyle bu etkinliği gerçekleştirdik. İnşallah vatandaşlarımız ve gençlerimiz bundan sonrada duyarlı olurlar ve bu umuma açık olan alanlarımızı temiz tutarlar dedi.      


        Özellikle Pandemi dönemi dolaysıyla maskelerin yerere atılmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulunan gönüllü Yağmur Güvercin,  büyüklerimizin bizlere temiz bir çevre bırakması gerektiğini düşünüyorum. Bizler de miras olarak gelecek nesillere temiz bir çevre kalması amacıyla gençlik merkezi gönüllü üyeleri olarak plajımızda çöp toplama etkinliğine katıldım. Biz gençler olarak ilçemizi ve dünyayı çöp içinde görmek istemiyoruz. Büyüklerden ricamız lütfen dünyayı kirletmesinler” diye konuştu.
        Tekvando kursiyeri Zehra Nur Batur, bu gün burada çevremizi temiz tutmak için çalışma yaptık. Bu etkinliği daha önce Karadağ Yaylası’nda da yapmıştık. Çöp toplamak çevremize çok yararlı bir etkinlik. Büyüklerimizden ricamız çevremizi temiz tutmaları ve yaptığımız bu etkinliklerle çevremizin daha temiz olmasını sağlamaları. Pandemi dönemi nedeniyle maskelerimizi yerlere değil çöp kutularına atmaları ve çöplerimizi de sokaklara değil çöp kutularına atmalarını istiyoruz dedi.


        Temizliğin imandan olduğunu belirten ve tesadüfen çocuklarımla gezmeye çıktığımda yavrularımızın gerçekleştirdiği etkinliğe katkı vermek için katıldığını söyleyen Vakfıkebir Merkez Yeni Camii İmamı Mustafa Bektaş, toplumumuzun imanının kuvvetli olduğunu nerden anlamak için o toplumun sokaklarına, caddelerine deniz ve dere kenarlarına baktığınız zaman  insanlarımızın imanın kuvvetli olup olmadığını görürsünüz. Onun için temizliğe azami dikkat edelim. Doğamızı kirletmeyelim, nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakalım. İnsanlar ne kadar dikkat ederse o kadar temiz bir doğayı yeni nesillere aktarmış oluruz. Bizler çocukluğumuzda akan derelerin sularını içerdik. Deniz kenarlarımız pırıl pırıldı ama şimdi kirli ve çöp atıklarıyla dolu tarif edilmeyecek kadar pis. Allah aşkına doğamızı çevremizi, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temiz tutalım ve tutmaya çalışalım.
       Çocuklarınız denize getiren anne Havva Başkan, çocuklarımızın bu yaşta minik yürekleriyle çevremizi temiz tutmaları içim yaptıkları çevre temizliğini çok önemsiyorum. Küçük olmalarına rağmen böyle bir etkinliği düşünmeleri çevreye verdikleri değerle eşdeğer. Özellikle Pandemi dolayısıyla yerlerde maske ve çöp atıkları çok görüyoruz. Çocukların bu şekilde çevre temizliği biz büyüklere de örnek olmalı. Gençlerimizin yaptıklar çöp toplama etkinliği dünyaya da katkı sağlayacak dedi.

Haber;Mehmet Bülent ALP

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.