Vakfıkebir Ekmeği yarışma sorusu oldu

360 TV'de yayınlanan Ben Bilirim bilgi yarışma programında “Vakfıkebir Ekmeği” soru olarak yarışmacılara soruldu...

Vakfıkebir Ekmeği yarışma sorusu oldu
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
02 Ekim 2020 Cuma 13:40

360 TV'de yayınlanan Ben Bilirim bilgi yarışma programında “Vakfıkebir Ekmeği” soru olarak yarışmacılara soruldu...Genel kültür bilgi yarışmasının sunuculuğunu Alper Ateş’in yaptığı Yeliz Elmas, Büşra Yoleri, Merve kavaklıpınar ve Ecem Karaca’nın yarışmacı olduğu 360 Tv’de yayımlanan yarışmanın sorularından 140 puan değerinde başlayan cevaplamada 130 puanla Yeliz Elmas sorunun doğru cevabını verdi.

Merve Kavaklıpınar soru seçeneğinde Van’ın V’si diyerek istediği soruda sunucu Alper Ateş soruyu okudu. Soru, 140 puan değerinde genel kültür kategorisindeki soru “günlerce bayatlamayan Karadeniz Bölgesindeki bir ilçemizin adına coğrafi işareti tescil edilen gıda maddesidir” sorusunda seçenek olarak ilk kelime ve harf olarak V ikinci kelimenin dördüncü harfi E çıktı. Yarışmacılar harf üreterek bulmaya çalıştığı cevabı yarışmacılardan Büşra Yoleri, Vakıfkebir Ekmeği yanlış cevabından sonra Yeliz Elmas “VAKFIKEBİR EKMEĞİ “ diyerek doğru cevabı verdi ve 130 puan kazandı. Muhteşem görseliyle sunucu Alper Ateş yaptığı açıklamada, “Türk Patent Kurumunda paylaşılan bilgide özellikle yaylacılık faaliyetlerinden dolayı insanlar yaylalara çıktıklarında daha uzun süre dayanacak ekmek ihtiyacından dolayı ortaya çıktığını” açıkladı.

Edindiğimiz bilgilere göre Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaretini alarak tescilini yaptırdığımız Vakfıkebir Ekmeğimiz 360 TV'de yayınlanan yarışma programında soru olarak yarışmacılara sorulmasının altında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın girişimleri sonucu coğrafi işaret tescili alınan ekmeğin yarışmada soru olarak soruldu bilgisine ulaştık.

HABER KAYNAĞI;VAKFIKEBİR GAZETE

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.