Vakfıkebir MYO Sessizliğe Büründü

Vakfıkebir MYO Sessizliğe Büründü
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
25 Mart 2021 Perşembe 20:18

Büyükliman Bölgesinin en eski Meslek Yüksek Okullarından olan Vakfıkebir MYO sessizliğe büründü. Kurulduğu 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında öğrenci almaya başlayan Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu her dönem yaptığı ekinlikler ve mezuniyetler törenleriyle ilçeye ve bölgeye verdiği katkılar nedeniyle gözde okullardan biriydi. Aktif öğrenci sayısı ise 1500 -1600 civarında seyrederken son dönemlerde sesizliğe bürünmesi ilçede vatandaşlar tarafından otorite boşluğundan ve ilgisizlikten kaynaklandığını belirttiler.

Büyükliman Bölgesi’nde ilk olarak Beşikdüzü İlçesinde sonra Vakfıkebir’de, daha sonra sırasıyla Tonya, Şalpazarı İlçelerinde açıldı.  Çarşıbaşı İlçelerinde açılacak olan MYO’lar ülkemize ve insanlığa yararlı, bilgi birikimine sahip, yaratıcı düşünen, araştırmacı ve uygulamacı nitelikte elemanlar yetiştiren bir meslek yüksek okulları, mesleki eğitimin gerektirdiği bilgi, beceri ve mesleki gelişmelerde yüksek standartlara sahip, uluslararası platformda aranılır nitelikte meslek elemanları yetiştiren meslek yüksek okulları olarak görülüyor.  

5 Bölüm ve 18 Akademik Personel

2005-2006 eğitim ve öğretim yılında öğrenci almaya başlayan Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulunda,   Bankacılık ve sigortacılık bölümü, Maliye bölümü, Yönetim ve organizasyon bölümü, Muhasebe ve vergi bölümün ile Pazarlama ve reklamcılık bölümlerinde 1 doçent, 8 Dr. Öğretim üyesi, 9 tane öğretim görevlisiyle toplamda 18 akademik personelle eğitim öğretime devam ederken açılacak bölüm ve programlarla yeni öğrenciler kazanmayı hedeflemeli. Bu hedefler doğrultusunda ilçe ekonomisine de önemli girdi ve katkılar sağlayacağı bir gerçektir.

7 Bölüm ve 14 Akademik Personel

Büyükliman Bölgesi’nde Vakfıkebir MYO açıldıktan yaklaşık 12 yıl sonra 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında açılan ve öğrenci almaya başlayan Tonya Meslek Yüksek Okulu, Yaşlı bakım programı, Evde hasta bakım programı, İlk ve acil yardım programı, Tıbbı görüntüleme teknikleri programı, Tıbbı labaratuar teknikleri programı, Fizyoterapi programı ile Çocuk gelişimi programı olmak üzere toplam7 bölümde 1 öğretim görevlisi ile bir Dr. Araştırma görevlisiyle toplamda 14 akademik personelle eğitim ve öğretimlerini hızlı bir şekilde devam ettiriyor.

5 Bölüm ve 1’i Prof. Dr olmak üzere 21 Akademik Personel

Beşikdüzü MYO, 1992 yılında kurulması kararlaştırılmış ve 1994-1995 eğitim ve öğretim yılında Büro hizmetleri ve sekreterlik bölümü, Dış ticaret bölümü, Muhasebe ve vergi bölümü, Pazarlama ve reklamcılık bölümü, Yönetim ve organizasyon bölümlerine öğrenci alımları gerçekleşmiş ve idari personel olarak 1 Prof. Dr olmak üzere 4 Dr. Öğretim üyesi ve 21 öğretim görevlisiyle 1200 aktif 1560 öğrencisiyle eğitim ve öğretimini sürdürüyor.

5 Bölüm ve 5 Akademik Personel

Bölgenin diğer bir MYO Okulu ise yine 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Şalpazarı ilçesinde açıldı. Sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü, Acil durum ve afet yönetimi bölümü, Sosyal güvenlik bölümü, Adalet bölümü ve Yerel yönetimler bölümü olmak üzere 5 bölümde 4 araştırma görevlisi ve bir Dr. Öğretim üyesiyle toplamda 5 akademik personelle hizmet yürütüyorlar.

Haber Kaynağı;Vakfıkebir Gazete

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.